Suares Navaro: Često pobeđujem na rođendan

Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Karla Suares Navaro je savladala Mariju Šarapovu u dva seta u osmini finala US Opena, a to je uradila na svoj 30. rođendan. Ona je i ranije pobeđivala na dan kada je slavila rođendan, a jedino je gubila od sestara Vilijams na taj dan.

Španska teniserka Karla Suares Navaro je meč protiv Marije Šarapove igrala na 30. rođendan, pa je prvo pitanje novinara na pres konferenciji bilo da li je imala neke druge planove za taj poseban dan.

Nisam. Mislim probudila sam se jutros i mislila sam samo na meč. Samo želim da pobedim. To je veoma dobar poklon za mene. Igrala sam na isti dan prošle godine protiv Venus Vilijams i izgubila sam. Nisam htela da bude kao prošle godine.Želim da imam srećan rođendan. Igrala sam dosta mečeva na taj dan. Igrala sam protiv Silvije Soler, protiv Elene Vesnine, protiv Serene, VEnus i danas. Pet puta. Dobijala sam uvek osim protiv sestara Vilijams“, rekla je Karla Suares Navaro koja je poručila i da se odlično mentalno oseća pred meč četvrtfinala sa Medison Kis. 

Pokušala sam da igram agresivno, da se fokusiram na svoju igru. Nekad je teško to raditi na ovom fenomenalnom terenu, posebno protiv Šarapove koja udara loptu veoma brzo i moraš da se boriš i da trčiš. Znam da nikada nije izgubila meč uveče na US Openu, ali to se što se mene tiče nije ništa promenilo. Ona je dobra igračica, i za mene jedna od najboljih“, dodaje Suares Navaro kojoj je ovo bio prvi meč koji je dobila na US Openu u dva seta. 

Bila sam fokusirana, kada sam dobila prvi set rekla sam sebi ‘OK Karla, još jedan’. Nekda je na terenu lako da izgubiš fokus, publika, muzika, ludo je sve to. Sve je to šou, ali za igrače je nekada teško. Posebno za mene“.