Ništa od duela Novaka i Rodžera, Milman ugasio Federera

US Open 4. sep. 20186:43 > 6:47
Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Džon Milman je savladao Rodžera Federera u osmini finala US Opena rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 3:6, 7:5, 7:6 i 7:6. Meč je trajao preko tri i po sata i završen je iza ponoći po njujorškom vremenu.

Nije delovalo da će Federer imati toliko problema sa Milmanom posle prvog seta u kome je Švajcarac odmah uzeo servis Australijancu. Imao je Rodžer još dva puta brejk lopte ali je ipak završio set sa jednim brejkom prednosti, te je tako dobio prvi set 6:3.

Odmah u drugom setu drugi igrač sveta ima velike probleme jer je u prvom servis gemu spasao sedam brejk lopti. Ubrzo je i oduzeo servis Milmanu, ali je ovaj u 10. gemu uspeo da uzvrati pa je bilo 5:5. Federer gubi servis u momentu kada je servirao za ostanak u setu koji je završen 7:5 za Milmana. Rodžer je vodio 5:3 i izgubio je četiri gema uzastopno.

Alex Pantling/Getty Images

U trećem setu je samo Federer imao jednu brejk loptu u prvom gemu koju nije iskoristio i oba tenisera su bila ubedljiva na servisu. Išlo se u taj-brejk u kom je Federer bolje počeo, imao je 3:1 ali je zatim izgubio 3 poena. Švajcarac nije iskoristio jednu set loptu na 6:5, pa je Milman preokrenuo situaciju i dobio taj-brejk 9:7.

Opet je Federer prvi napravio brejk u četvrtom setu i poveo 4:2 i činilo se da će dobiti taj set lako. Ipak Milman odmah pravi brejk uz velike Federerove greške pre svega na mreži.

Do kraja seta su obojica držali svoj servis da bi se Federer „samouništio“ u taj-brejku u kome mu ništa nije polazilo za rukom. Džon Milman je vodio 5:1 da bi potom na Federerovu grešku došao do pet set lopti. Treću je iskoristio i to opet na grešku Federera iz bekhenda.