Federer: Milman? Neka se nada vrućini i protiv Novaka

US Open 5. sep. 20188:39
Podeli:
Alex Pantling/Getty Images

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer uveren je da Džon Milman može da 'napravi problem' Novaku Đokoviću u četvrtfinalu US Opena.

Švajcarac je u 4. kolu poslednjeg Gren slem turnira u sezoni poražen od Australijanca, a interesantan je podatak da Federer prvi put u karijeri u Njujorku nije uspeo da pobedi protivnika koji nije među 50 najboljih igrača na ATP listi. Trenutno drugo teniser sveta je posle meča istakao da su uslovi na „Artur Eš“ stadionu bili nepodnošljivi i da njegovo telo nije moglo da izdrži.

Milmana u četvrtfinalu očekuje duel sa Novakom Đokovićem, pa je novinare zanimalo šta Federer očekuje od tog duela.

„Džon me u pojedinim askpektima podseća na Davida Ferera i te momke kojima se divim zbog načina na koji rade, na koji vole ovu igru. Ima odličan bekhend kojim dobro brani domko deo terena. Ako krenete da ga napadate na pogrešan način, kazniće vas, svaki put. Kada su uslovi sportiji, njegove šanse su veće. Protiv Novaka će morati da ponovo odigra na visokom nivou, da pokuša da zabrine Đokovića i možda da se nada još jednom toplom danu“, kazao je 20-struki Gren slem šampion.

Pomenuti četvrtfinalni meč na igraće u večernjem terminu na stadionu Artur Eš i to ne pre 2:30 po srednjeevropskom vremenu.