Novak: Moja igra često napreduje kako Grend slem odmiče

US Open 5. sep. 201814:45 > 15:01
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Pred meč sa Džonom Milmanom u četvrtini finala US Opena Novak Đoković kaže da je zadovoljan kako izgleda njegova forma u ovom trenutku posle četiri odigarna meča na poslednjem Grend slemu sezone.

U prva dva kola turnira na Flešing medousu Novak Đoković je morao da igra četiri seta protiv Martina Fušoviča i Tenisa Sandgrena, da bi u trećem i četvrtom kolu sa po 3:0 dobio Rišara Gaskea i Žoaa Sousu.

Osetio sam da mi je u prvim rundama igra bila lošija i da nije bila na nivou. Nisam bio konstantan ali moj poslednji meč sa Gaskeom i Žoaom Sousom sam bio veoma dobar. Zadovoljan sam svojom igrom u ovom trenutku i spreman sam da odigram dobro u četvrtfinalu“, rekao je Novak Đoković koji dodaje da mu se i pre dešavalo da lošije počne Grend slem turnire.

U nekoliko situacija tokom moje Grend slem karijere mi se dešavalo slično. Imao sam ozbiljne testove na početku takmičenja i onda kako sam pobeđivao osećao sam da mnogo bolje udaram lopticu i da igram tenis na pravom nivou“.

Novak je takođe pričao i o vimbldonskoj tituli koja mu je bila prva Grend slem titula posle dve godine.

 „Osetio sam veliko olakšanje kada sam osvojio Vimbldon ove godine, jer je to bio period od poslednjih nekoliko godina u kom sam prolazio kroz povredu i pokušavao sam da inspirišem sebe da se vratim na staru stazu kako bih pobeđivao na velikim turnirima i kako bih bio među najboljim igračima na svetu“, kaže Đoković koji bi osvajanjem US Opena došao do 14. Grend slem titule. 

Ako bi do nje došao tada bi jedino još Rafael Nadal i Rodžer Federer bili igrači koji imaju više Grend slem trofeja od njega.