Kecmanović: Šteta što me ATP ne spominje…

US Open 27. avg. 20197:00 > 1:50
Podeli:
Jon Naga

Miomir Kecmanović izjavio je da je zahvaljujući tome što je bio agresivan uspeo da pobedi Lasla Đerea sa 6:2, 6:1, 7:5 u prvom kolu US opena.

“Pogotovo su prva dva seta bila ubedljiva. Dobro sam igrao, rešio sam da budem agresivan, da pucam iz sve snage jer sam znao da sigurno ne mogu da prebacujem sa njime. Sve je išlo kako sam zamislio i drago mi je što sam prošao. Nisam ni ja očekivao 6:2, 6:1, ali znao sam da će se desiti na betonu ako se već desi, na šljaci nema teorije s njim“, kaže Kecmanović.

Pre US opena Miomir je debitovao u Top 50, sada je 49. na ATP listi.

Povezano

“Igrao sam četvrtfinale Atlante, treće kolo Vašingtona, onda i treće kolo Sinsinatija iz kvalifikacija, zadovoljan sam. Dobro igram, dobro se osećam, pogotovo na betonu, nadam se da ću moći da prođem i sledeće kolo. Nisam očekivao da će ova sezona ići tako do sada, ali igram kako treba i sve ide u lepom smeru”.

Sledeći protivnik Kecmanoviću biće ”srećni gubitnik” Paolo Lorenci, koji je na startu savladao 16-godišnjeg Zaharija Švajdu u pet setova.

Jon Naga

“Anderson je otkazao, tako da je to realno gledano dobar žreb za drugo kolo Slema, na papiru. Moram da budem fokusiran, da ne potcenim protivnika i da odigram kao danas ako je moguće“.

Kecmanović je drugi najmlađi igrač u Top 50, posle Feliksa Ože-Alijasima.

“Šteta što to još niko nije spomenuo od ljudi iz ATP-ja… Drago mi je što sam u Sinsinatiju pobedio i njega i Zvereva, mnogo se govori o njima. Dokazao sam sebi da mogu, a onda i drugima“.

A zašto misli da ga retko spominju?

“Ja bih voleo da znam. Stvarno ne znam, možda nisam interesantan, nisam iz Kanade, ne pucam servis 300 na sat. Naravno, činjenica je da je Zverev znatno iznad, to se ne dovodi u pitanje, osvajao je i Masterse, Feliks isto igra jako dobro, ali ima još nas koji su tu negde i ne spominju nas toliko. Malo mi je bezveze, ali tako je, moram da se probijem i da pobeđujem“, zaključio je Kecmanović.