Halep: Pobedila sam na jednom meču u tri godine

US Open 28. avg 201921:43 > 21:46
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Rumunska teniserka Simona Halep, koja se pobedom nad Nikol Gibs 6:3, 3:6, 6:2 plasirala u drugo kolo US Opena, istakla je da je osećala veliki pritisak i nervozu pre meča.

Trenutno četvrta teniserka sveta je 2016. na Njujorku došla do četvrtfinala, da bi naredne dve godine izgubila već u prvoj rundi.

Povezano

Pritisak, koji sam osećala danas, bio je nezgodan. Osvojiti ovde jedan meč u tri godine nije lako“, istakla je Halep kroz osmeh i dodala:

Drago mi je da sam uspela da ga prevaziđem. Bila sam u stresu pre početka meča, posebno zbog toga što sam na ovom terenu izgubila i prošle godine. Nije bilo lako. Ali, zaista sam srećna jer sam uspela da se izborim sa tim i da igram bolje nego ranije. Trećim setom sam zaista zadovoljna“.

Igra amerikanke Gibs se bazira na dugim razmenama.

Ona voli ritam i da vraća moje lopte. Danas sam lopticu udarala prilično jako, bila sam agresivna. Ali na kraju sam pomislila da to moram da promenim. Dobro sam otvorila i bila sam uspešnija u servisu. Moja taktika je bila bolja na kraju, mislim da sam zbog toga uspela da trijumfujem. Ona je zaista bila u dobroj formi i odlično se kretala. Imala je sjajan ritern, na koji je bilo teško odgovoriti. Ali, na kraju sam uspela da trijumfujem. Sve je sada u mojoj glavi. Radujem se što sam prošla dalje“.

Na konstataciju da bi ovo mogla da bude treća godina zaredom, u kojoj Gren slemove osvajaju različite igračice, 27-godišnjakinja je kazala:

Osećam da smo sve na jednakom nivou. Svako može da osvoji svaki turnir, čak i Gren slemove. Zbog toga imamo različite pobednike. Nikada ne znate šta može da se desi tokom turnira. Svaki meč je težak – prva, druga, treća runda, nije bitno. Svi su na istom nivou, što je po meni dobro jer svako ima šansu. Moramo da je iskoristimo, to je ono na čemu naporno radimo svakog dana“.

Halep će u narednoj rundi snage odmeriti sa Amerikankom Tejlor Taunsend.