Serena se mučila, ali na kraju slomila mladu Meknali

US Open 29. avg. 20196:35 > 6:36
Podeli:
Vaughn Ridley/Getty Images

Serena Vilijams plasirala se u treće kolo US opena pobedom protiv mlade Kejti Meknali koja je uspela da osvoji prvi set.

Matthew Stockman/Getty Images

Serena Vilijams igra svoj 19. US open. Kejti Meknali prvi put igra drugo kolo. Serena Vilijams osvojila je na US openu prvu od šest titula dve godine pre nego što se Kejti Meknali rodila.

U noći između srede i četvrtka Serena je slavila protiv Kejti nakon preokreta i tri seta – 5:7, 6:3, 6:1 nakon sat i 56 minuta igre.

Bez brejka i brejk lopte prošlo je 10 gemova prvog seta da bi u 11. gemu Meknali iskoristila prvu brejk priliku koja joj se ukazala i povela 6:5. Na svoj servis spasila je tri brejk lopte i iskoristila drugu set loptu kako bi povela 1:0.

Lomila je Serena otpor mlade sunarodnice u drugom setu polako, ali sigurno da bi u šestom gemu konačno napravila brejk i povela 4:2. Meknali je do kraja ovog seta uspela da spasi četiri set lopte koje je Serena imala na njen servis, ali je iskusnija od dve igračice posao u drugom delu meča završila svojim servisom.

Tu je bio kraj. U trećem setu je Serena brzo i lako došla do 4:0 uz dva brejka, a Meknali je u tom periodu uspela da osvoji samo jedan poen. Ipak, nije dozvolila da set izgubi sa nulom mada je to bilo sve što je uradila do kraja meča.

Serena će u trećem kolu igrati protiv bolje iz meča Muhova – Hsije.