Kecmanović ispao posle skoro pet sati od Lorencija

US Open 29. avg. 201923:41 > 23:51
Podeli:
Jon Naga

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se, posle pet setove i skoro isto toliko sati, plasira u treće kolo US Opena, pošto je poražen od Italijana Paola Lorencija 7:6, 6:7, 7:6, 3:6, 6:3.

U prva tri seta igrana su tri taj brejka, a Kecmanović je samo jedan dobio. Onaj u prvom setu bio je baš hičkokovski. Imao je Srbin čak pet set lopti, od čega dve na svoj servis. Prvu kod 7:6, a drugu, koja je bila ključna, kod 11:10. Kada je nju ispustio, dopustio je protivniku još dva poena, koji je na kraju dobio taj taj brej 13:11.

Povezano

Prvi brejkovi viđeni su u drugom setu. Lorenci je došao do prednosti 5:4, servirao za meč, ali mu je momentalno, istom merom, uzvratio Srbin. Zatim je u taj brejku bio ubedljiv – 7:2 i izjednačio u setovima. U trećem setu ponovo prvi do brejka dolazi Italijan, koji je poveo 3:0. Kecmanović se vratio, izjednačio na 4:4, a kasnije izborio i treći taj brejk. Tu je Lorenci bio smireniji i dobio ga ubedljivo 7:2.

Kecmanović se vratio u četvrtom setu, dobio ga 6:3 i izborio peti. U odlučujućem delu igre Zabeležena su tri brejka, od četvrtog do šestog gema. Nažalost Kecmanovića, Lorenci je napravio jedan više i to mu je omogućilo da dobije meč.

Naredni rival Italijanu biće Sten Vavrinka, koji je u četiri seta savladao Žeremija Šardija.