"Novakovo rame problem, Kecmanović ima sjajnu tehniku"

Saša Ozmo 31. avg. 201912:00 > 20:44
Podeli:
Jon Naga

Nekadašnji četvrti teniser sveta Pat Keš kaže za Sport klub da je teško održati kontinuitet dobrih igara i da se to vidi po mlađoj generaciji.

Clive Brunskill/Getty Images

Na US openu su rano ispali Karen Hačanov, Feliks Ože-Alijasim i Stefanos Cicipas, a možda je Grk najveće iznenađenje – ne toliko poraz od odličnog Rubljova koliko njegov veliki pad od Vimbldona pa nadalje.

“Takve stvari se događaju… Često se dešava pad u drugoj godini. Igrač se probio u prvoj, bio je potpuno rasterećen, zabavno je i možeš samo da udaraš, svaki meč je uzbudljiv, a sada ima i pritiska i protivnici su bolje upoznali njegovu igru. Sada će morati da se poboljša, da radi jer će postajati teže. Ima dobru radnu etiku i motivisan je da uspe, naći će rešenje, a videćemo hoće li u kratkom ili nešto dužem roku – nedelju, mesec dana, a možda se nikad ne vrati, mada mislim da je on previše talentovan da bi se tako nešto dogodilo“, počinje Keš za Sport klub.

Često se govori o tome kako su Federer, Nadal i Đoković podigli standard i u smislu igre i u smislu profesionalizma – Cicipas je jedan od onih o čijoj se radnoj etivci govori u superlativima, ali je posle poraza od Rubljova izjavio da oseća da nije dovoljno inspirisan. Keš tu izjavu tumači drugačije:

“Malo je neobično to u njegovim godinama. Svakog dana izlazite na teren i morate da nađete nešto na čemu želite da radite, tako sam ja sebi stvarao uzbuđenje tokom karijere. Posle deset godina malo dosadi, ne posle dve. Mislim samo da mu je teško da se nosi sa pritiskom, a mislim i da mnogo pritiska dolazi iznutra, od njegovog tima, što uopšte nije zdravo. Kada sam video to, shvatio sam da njegov pad ima smisla“.

Srpski teniser Miomir Kecmanović drugi je najmlađi u Top 50, ali o njemu se ne govori mnogo, pa ga je i Keš tek nedavno prvi put gledao.

“Samo sam ga jednom-dvaput gledao da igra, i to u Sinsinatiju. Dakle, ne poznajem ga dovoljno, ali ima jako fine udarce sa osnovne linije. Mislim da servis može da mu se poboljša, ali dobro se kreće, tamo je pobedio Ože-Alijasima i Zvereva, da bi posle lako izgubio od Bautiste. Očekivani su ubedljivi porazi posle velikih pobeda kada je igrač tako mlad. Ima vrlo dobru tehniku udaraca, mnogi su govorili o njemu u Sinsinatiju“, kaže osvajač Vimbldona iz 1987. godine.

Za kraj, pitali smo Australijanca da oceni formu Velike trojke.

“Još je rano za detaljniju priču… Ne obraćam ni najmanju pažnju na to što je Federer izgubio dva seta, to nije nikakav problem. Ali ako Đokovića boli rame, to već jeste problem definitivno. Mora da prođe prvu nedelju lako, možda uz jedan nešto teži meč. Ako nije previše ozbiljno, može da se poboljša tokom turnira – meni se dešavalo i da mi bude bolje sa mečevima, ali i da postaje sve gore, u finalu Australijan opena nisam skoro mogao da serviram. Odgovaraće mu i ako ne bude vetra. Nadal izgleda jako dobro, lako je dobio svoj prvi meč“, zaključio je Keš za Sport klub.