Šampionka senzacionalnoj tinejdžerki sasekla krila

US Open 1. sep 20192:21 > 2:34
Podeli:
Elsa/Getty Images

Željno se iščekivao meč treće runde ženskog singla US Opena između aktuelne šampionke Naomi Osake i senzacionalne tinejdžerke Kori Gof. Ali okršaj je trajao svega 67 minuta a Japanka je slavila 6:3, 6:0.

Povezano

Furiozno je krenula prva igračica sveta i na startu povela 3:0. Ipak, mlada 15-godišnja Amerikanka imala je spreman odgovor, vratila brejk i smanjila na 3:2. Međutim, kada je servirala za izjednačenje ponovo je izgubila servis. Ali ponovo je uzvratila, nije dozvolila prvoj kosturašici da ode na 5:2 i ponovo je servirala za izjednačenje. Međutim, iskusnija protivnica ipak joj to nije dozbvolila, uzela joj je novi brejk i povela 5:3.

U narednom gemu nije prepustila brejk priliku protivnici, dobro je servirala i došla do gema koji joj je doneo set. Ispostavilo se da je finiš tog seta prelomio meč, jer je Osaka u drugom setu demolirala protivnicu sa nulom. Možda bi sve bilo drugačije da je u drugom gemu, Gof momentalno vratila brejk, s obzirom da je imala tri vezane brejk lopte. Ali nije iskoristila tu priliku i posle toga su joj potpuno skresana krila.

Prvi nosilac u osmini finala igraće protiv Belinde Benčić, koja je bez borbe prošla među 16 najboljih usled predaje Anet Kontaveit.