"Igrala sam 800 mečeva, često povređena, ovo nije fer"

US Open 1. sep 201915:01 > 15:04
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Španska teniserka Karla Suares Navaro kažnjena je sa 40 hiljada dolara zbog „tenkovanja“, tj. namernog poraza u prvom kolu US opena, a igračica je izdala saopštenje u kojem je rekla da je osnov za kaznu nepostojeći.

Suares Navaro je u petak kažnjena sa 40 hiljada dolara zbog toga što „nije poštovala poslovne standarde“, kako se navodi u zvaničnom saopštenju.

Ona na poslednjem Gren slemu sezone nije završila nijedan meč, pošto je u prvom kolu predala protiv Timee Baboš pošto je izgubila prvi set sa 6:2, a nagrada za učešće u prvom kolu je 58 hijada dolara.

Neprijatnost koja je prouzrokovala moju predaju na US openu je ista ona sa kojom se borim poslednjih meseci na turnirima. Problema sa leđima sam podjednako imala i na Vimbldonu i na Rolan Garosa, poslednja dva Gren slem turnira na kojima sam imala dobre rezultate i dobila po nekoliko mečeva. Moj tim i ja radimo aktivno na poboljšanju moje fizičke spreme i saniranju povreda. U Njujork sam došla 10 dana ranije baš kako bi se što bolje aklimatizovala i pripremila telo za turnir. Bila sam druga nositeljka na turniru u Bronksu, ali sam se povukla sa tog turnira kako bih bila u što boljoj formi za US open“, stoji u saopštenju 30-godišnje Karle Suares Navaro.

Igram kao profesionalka već 15 godina i nikada nisam pristupala ovom sportu ikako drugačije nego veoma takmičarski nastrojeno. Odigrala sam 800 profesionalnih mečeva, a zbog povrede sam morala da predam tek nekolicinu. Termini ‚lošeg nastupa‘ i ‚manjka‘ truda deluju veoma nepošteno, naročito imajući u vidu to kako sam se ponašala svih ovih godina“, navodi se dalje u saopštenju.

Ja sam veliki zagovornik fer-pleja i zajedno sa svojim timom advokata ću se žaliti odgovornim organima“, stoji u obraćanju španske teniserke medijima.