“Kao Novaku ne bi zviždali samo jednom čoveku, Rodžeru"

US Open 2. sep. 201921:47 > 21:48
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Sedmostruki Gren slem šampion Mats Vilander kaže za Sport klub da je Novak Đoković povlačenjem napravio “potez koji je morao da napravi“.

“Da li je mogao da igra na jednoj nozi i da igra jednoručni bekhend još četiri gema kako bi negde pisalo da je izgubio od Stana? Mogao je to da uradi pretpostavljam… Jedino što mi pada na pamet jeste da to publiku u Njujorku podseća na drugu situaciju koja mu se ovde desila, ono sa Rodikom 2008. godine. Oni se sećaju toga, vole Novaka jer je šampion, vole njegov stil igre, ali mrze to što su morali da gledaju kako se povlači. Ko bi mogao da provuče sa time“, pita se Vilander i podiže jedan prst u vazduh:

Povezano

“Samo Federer. Setite se, i Nadalu su zviždali u Australiji kada je u finalu protiv Vavrinke zatražio medicinski tajm aut, a bio je praktično u suzama. Hej, zviždali su Nadalu?! Da, samo jedan igrač, a to je Federer – ne znam zašto, ali on bi svugde mogao da se provuče sa time. On je neobjašnjiv fenomen, Novak i Rafa možda dođu do tog nivoa, ali to nije toliko ni bitno. Kao u politici – da li bi trebalo da bude bitna popularnost ili politike koje se predlažu? Isto i u tenisu, najvažnije su pobede, najvažniji si rezultati, a jesi li popularan ili nisi – koga boli d..e, na kraju krajeva. Koga briga za to? Gubimo to iz vida…“

U utorak ujutru na sajtu Sport kluba pročitajte ceo intervju sa Vilanderom – koju Novakovu odluku podržava, a koju ne, kako vidi trku za broj jedan i bitku za status najvećeg tenisera svih vremena, a i odgovara na pitanje da li je Vavrinka “ušao u glavu Đokoviću“.