Medvedev: Imao sam sreće u prvom setu

US Open 7. sep 20193:17 > 3:30
Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

Ruski teniser Danil Medvedev igra tenis života i kao rezultat toga usledilo je prvo gren slem finale i to u Njujorku. Posle tri seta eliminisao je Grigora Dimitrova, iako je rezultat mogao da bude znatno drugačiji.

Povezano

On je bolje igrao u prvom setu. Stvarno mislim da sam imao sreću što sam ga dobio. Samopouzdanje definitivno mnogo znači u tim trenucima. Posle toga se momentum kompletno promenio i bio sam bolji u naredna dva seta. Kada govorimo o prvom setu, očigledno govorimo o nečemu snažnom što me pokreće da dobijem te lude setove i lude mečeve. To nisam imao pre dva meseca – rekao je Medvedev.

Upravo ta snaga posebno je bila vidljiva na US Openu, kada je crpeo energiju i od negativnosti publike.

Nešto mi je ranije nedostajalo i sada sam to našao. Ne znam koja je tajna, možda što naporno radim i idem ispravnom stazom. Iskreno, iznenadio bih se kada bi publika za mene navijala u finalu, ali ja ću svejedno gledati da se hranim energijom sa tribina.

Potencijalni protivnik u finalu mu je Rafael Nadal, poslednji čovek koji ga je pobedio i to u finalu Montreala.

On je u tom meču imao više energije od mene i to moram da promenim. Naravno i okolnosti su drugačije. Sada se igra na tri dobijena seta, sve je mnogo teže. Ali dobijao sam i mečeve koji su išli i u četiri seta i to mi daje pravo na nadu.