Rubin: „Mehur u Njujorku je sr…, krši se protokol”

US Open 31. avg 202015:02 > 15:07
Podeli:
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Mladi Amerikanac Noa Rubin je u svom podkastu ponovo uzbudio tenisku javnost i kritikovao organizatore US Opena, rekavši da je „mehur u kojem se nalaze jedno obično sr...e".

Sa nama u Hotelu je samo osoblje, ali problem je u tome što se mnogi od njih naveče vraćaju svojim kućama. I sutra su u prilici da nam spolja unesu virus. Isti je slučaj i sa ljudima koji nas autobusima vode do terena. Koja je poenta da spavamo u izolovanim hotelima, ako nismo svi izolovani. Neverovatno!

Organizatori su ubeđivali Rubina da i ljudi koji nemaju dodira sa igračima, a koji su u organizaciji, nose maske van mehura, kako bi ograničili kontakt sa spoljnim svetom. Ipak, Rubin nije zadovoljan…

Njegova frustracija eksplodira kada počne priča o prvom zaraženom igraču, Francuzu Benoa Peru.

Američka teniska federacija je izjavila kako je spremna i za prve pozitivne slučajeve na koronavirus. Ja ne mislim da je tako”, kaže nekadašnji juniorski šampion Vimbldona.

Povezano

Rubin kaže da je otkriveno 11 tenisera i teniserki, koji su bili u bliskom kontaktu sa Perom i koji nisu na kraju završili u karantinu.

Morali su da potpišu novi protokol, po kojem neće imati pravo pristupa na nekim mestima, ali će im biti dozvoljen nastup na US Openu. To je apsurdna situacija. Mislim da samo zato što u tih 11 nema nekog vrhunskog igrača, Turnir nije otkazan”, rekao je Rubin.

Njihovo ponašanje je, dodaje Rubin, u suprotnostima sa onim koje su imali u slučajevima sa Gvidom Peljom i Ugom Delijenom prošle nedelje, jer su bili u kontaktu sa trenerom, koji je imao pozitivan test.

Čini mi se da organizatori krše dogovore sa njujorškim vlastima, sa kojima su i radili na izradi protokola. Ovo nije dobro…”, rekao je na kraju zabrinuti Noa Rubin, koji će na US Openu igrati samo u dublu sa zemljakom Ernestom Eskobedom, a protivnici u prvom kolu biće im Bopana i Šapovalov.