Petra se mučila, Juvan pobedila, kraj za Gof

US Open 1. sep. 20203:00
Podeli:
Getty Images/Al Bello

Petra Martić i Kaja Juvan ostvarile su pobede na startu US opena, dok je mlada Amerikanka Koko Gof doživela poraz.

Martićeva, koja je postavljena za osmog nosioca, neočekivano se mučila sa Čehinjom Terezom Martincovom – 5:7, 6:2, 6:4. Naročito je bilo gusto sredinom seta – Čehinja, trenutno 136. na WTA listi, vodila je sa 3:1, Martićeva se vratila i onda spasla dve brejk lopte u šestom gemu, da bi u sedmom napravila prelomni brejk.

Hrvatica će sada igrati sa Katerinom Bondarenko, koja je bila bolja od Ali Klik sa 3:6, 6:3, 6:1.

Kaja Juvan pobedila je Amerikanku Ursulu Arkonadu 6:4, 7:6 (7-2) – u dva navrata je Arkonada servirala za drugi set, ali se 19-godišnja Slovenka oba puta vratila i zatim je bila nadmoćna u taj brejku.

Juvan sada čeka mnogo teži posao, pošto će joj protivnica biti Anet Kontavejt – Estonka je savladala Danijel Kolins sa 5:7, 6:2, 6:2.

Koko Gof jeste čudo od deteta, ali ne treba zaboraviti da je upravo to – dete. Bolja od 16-godišnje Amerikanke bila je Anastasija Sevastova, polufinalistkinja iz 2018. godine, sa 6:3, 5:7, 6:4. Letonka je bila bolja, ali bi se stegla u važnim trenucima – u drugom setu je ispustila prednost od 4:2, ali je početkom treće spasla dve brejk lopte.

Igralo se tvrdo sve do poslednjeg gema, Sevastova je propustila tri meč lopte, ali četvrtu nije i došla je do vredne pobede. Marta Kostjuk u dva seta je bila bolja od Darje Kasatkine i mlada Ukrajinka biće sledeća protivnica Sevastovoj.