Kako su reagovale legende na Novakovu diskvalifikaciju?

US Open 6. sep 202023:29 > 23:29
Podeli:
Al Bello / Staff

Posle diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US Opena, oglasile su se legende belog sporta.

Mats Vilander: „Nije dozvoljeno uraditi tako nešto. Novak nije imao sreće. Udario je lopticu jače nego što je nameravao. Očigledno je bilo slučajno. Da, bio je znak frustracije. Svakako, to nije dozvoljeno. Jedino što me zanima je zašto sudija nije pogledao video, pre nego što je doneo odluku. Svakako, bilo je za diskvalifikaciju“.

Povezano

Boris Beker: „Šokiran sam kao i svi. Novak i ja se dugo znamo, smatramo se članovima porodice. Ovo je sigurno najteži momenat u njegovoj karijeri. Prekršio je pravilo i odluka sudija je bila ispravna“.

Aleks Koreča: „Ovo je bilo neočekivano. Neverovatno je kako jedan santimetar može da utiče, ne samo na meč, već i na istoriju sporta. Pošto je izgubio nekoliko važnih poena, Novak je očigledno izgubio fokus. Nije kontrolisao emocije i nažalost, pogodio je ženu. Pravila su takva da je morao da bude diskvalifikovan. Šteta“.

Martina Navratilova: „Neverovatno je šta se desilo. Novak Đoković je diskvalifikovan, jer je nehotice, ali glupo udario lopticom zvanično lice. Nije bilo drugog izbora nego da ga diskvalifikuju. Tužno“.

Greg Rusedski: „Neverovatno je da je Novak diskvalifikovan. To je bila odluka u skladu sa pravilima bez obzira na to da li je bilo namere ili ne? Trebalo je da ostane na konferenciji i izvini se. Treba da preuzmemo odgovornost za naša dela, bez obzira koliko teška situacija bila“.