PKB: Novak je dobar momak, ali pravila su pravila

US Open 6. sep. 202023:47
Podeli:
Getty Images/Al Belo

Španski teniser Pablo Karenjo Busta izjavio je da nije video kako je Novak Đoković pogodio linijskog sudiju, ali je dodao da mu je žao što je meč završen diskvalifikacijom Srbina.

Najbolji teniser sveta diskvalifikovan je u četvrtom kolu turnira u Njujorku, pošto je po završetku 11 gema, lopticom pogodio linijskog sudiju u predelu vrata.

„Nisam gledao u tom momentu. Slavio sam što sam napravio brejk, gledao sam u trenera. Kada sam se okrenuo, linijski sudija je bila na podu. Bio sam u šoku. Nisam očekivao takav momenat u duelu sa Novakom“, rekao je Pablo.

Povezano

„Kada su počeli da pričaju na mreži, trudio sam se da ostanem fokusiran, u slučaju da se meč nastavi. Pitao sam u jednom momentu sudiju šta se dešava? Dugo je sve to trajalo. Nekih 10, ili 15 minuta. Malo je bilo i hladno. Onda mi je Novak prišao, pružio ruku i to je to“.

Novinari su upitali Španca da li je mislio da Srbinu treba dozvoliti da nastavi meč, s obzirom na to da je bilo očigledno da nije namerno pogodio ženu.

„Naravno da i ja mislim da to nije namerno uradio. Niko od nas to ne bi. Jednostavno se desilo. Ja sam napravio brejk, on je udario lopticu. Nije imao sreće. Tako nešto ne smete da radite i siguran sam da Novak nije imao nameru. Ipak, pravila su pravila, sudija i supervizor su uradili ispravnu stvar, iako im nije bilo lako“.

Na pitanje da li je Đoković, kao nekadašnji predsednik Saveta igrača ATP i osnivač nove Asocijacije profesionalnih tenisera, trebalo da ostane na konferenciji, Karenjo Busta je odgovorio:

„Ne znam. Siguran sam da će sve objasniti. Ovo je težak momenat za njega. Ali to što me pitate je nešto drugo. Nije vreme da pričamo o Asocijaciji. Novak je odličan igrač, dobra osoba. Nije imao sreće. Žao mi je zbog toga, jer niko ne želi ovako da dođe do četvrtfinala. Igrao sam meč, i to dobro“.