"Diskvalifikacija Novaka promeniće tok istorije tenisa"

US Open 7. sep 202015:14 > 15:19
Podeli:
Al Bello, Getty Images Sport

Bura oko diskvalifikacije prvog igrača sveta Novaka Đokovića sa US Opena se ne stišava.

Srbin je u finišu prvog seta duela četvrtog kola protiv Pablja Karenja Buste lopticom pogodio linijskog sudiju, a nekadašnji australijski teniser i specijalista za dubl Tod Vudbridž veruje da će odluka organizatora imati dugoročne posledice.

Povezano

„Ovo je ludilo. Da li je odluka bila ispravna? Apsolutno. Nije bilo drugog izbora. U prošlosti je bilo sličnih incidenata sa Džonom Mekenroom, Davidom Nalbandijanom i Timom Henmanom. Prema pravilima, ako nekoga udarite na terenu, namerno ili ne, to je automatska diskvalifikacija,“ poručio je Vudbridž.

On smatra da će eliminacija Đokovića imati uticaj na istoriju tenisa.

„Diskvalifikacija prvog igrača sveta će promeniti tok istorije tenisa. Novak je bio na putu da osvoji još jedan Gren slem trofej. Definitivno je bio najbolji igrač na ovom turniru. Pokušao je da nadoknadi razliku u peharima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Bila bi to lagana titula za njega. Đoković je bio u odličnoj formi, odradio je sve kako treba. Ali, posle incidenta nije se pojavio na konferenciji za novinare. Mislim da će ova epizoda promeniti tenis i da će uticati na promene kada je u pitanju rasprava o najvećim igračima svih vremena,“ istakao je osvajač 16 Gren slem titula u dubl konkurenciji.

Glavni sudija US Opena Soren Frimel izjavio je nakon diskvalifikacije Đokovića da „nije postojala nijedna druga opcija“ nakon što je Srbin lopticom pogodio linijskog sudiju na „Artur Eš“ stadionu.