Čuveni novinar brani Novaka: Mora da se šalite!?

US Open 7. sep. 202021:41 > 21:47
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Američki novinar Stiven Smit stao je u odbranu Novaka Đokovića posle diskvalifikacije sa US opena.

Najbolji igrač sveta izbačen je sa njujorškog Gren slema, pošto je u meču osmine finala protiv Pabla Karenjo-Buste lopticom pogodio pomoćnog sudiju.

Povezano

Bio je to povod za napade na Srbina sa raznih strana. Među najglasnijima našao se Džon Mekinro, ali Smit ima drugačiji stav.

Zgrožen sam. Hoću da budem fer i oprezan kada ovo budem rekao. Džon Mekinro je izvanredan teniski stručnjak. Ako se tačno sećam četiri puta je bio najbolji teniser na svetu, ima jedan Gren slem… Znamo sva njegova dostignuća. Bio je bio vatren momak. To znamo. Ali on nikako ne može da se pojavi na televiziji i priča kako ga je Đoković razočarao. Pomislio sam odmah, šta? Džon Mekinro? Isti onaj Džon Mekinro koji se svađao sa sudijama. On je u njegovo vreme radio još šokantnije stvari nego što je ovo bilo. Đoković je napravio grešku. Ne pokušavam da ga opravdam. Bilo je slučajno. Nije ni gledao u sudiju„, istakao je Smit.

Amerikanac smatra da su organizatori morali da pokažu više poštovanja prema Đokoviću.

Imamo globalnu pandemiju, top igrače koji nisu hteli da učestvuju i imamo najboljeg igrača na svetu koji se pojavio da igra za vreme pandemije, kada nije ni morao. I izbacili ste ga. Šaljete ga kući zbog jedne nenamerne greške. Mora da se šalite sa mnom. To nije uradio namerno. Stvarno nije. Kaznite ga, oduzmite mu poen ili set, ali da ga pošaljete kući… To je za mene neverovatno nesmotreno i uznemiravajuće je za svakog pravog teniskog fana. Ako gledate tenis, da li možete da poželite da gledate nekog drugog umesto Novaka na terenu. To je bila nezgoda, nikako nameran udarac„.

Na konstataciju novinarke da je Novakov potez, ipak, bio zastrašujući, Smit je odgovorio:

Onda su trebali da prekinu meč. Sačekaju dan ili dva i vrate se da igraju. Srećni smo da imamo ovaj sport, a ja hoću da vidim jednog od najboljih u istoriji ovog sporta kako igra tenis, dođavola„.

Šta je Đoković rekao povodom svega, pročitajte na ovom linku.