Serena: Publika može, a mi u hotel; Držim 4m rastojanje

US Open 8. sep. 20201:04 > 1:10
Podeli:
Getty Images/Al Bello

Najbolja teniserka svih vremena Serena Vilijams nije načisto sa time da li će igrati na Rolan Garosu posle najave organizatora da će publike biti, mada u znatno smanjenom broju.

Takođe, za teniserke i tenisere obavezan je smeštaj u jednom od dva hotela koje rezerviše turnir, nema mogućnosti privatnog smeštaja kao što je to bio slučaj na US openu.

„Nadala sam se da ću odsesti u svom stanu u Parizu, ali za sada ne razmišljam previše o tome. Francuzi pokušavaju da urade najbolje što mogu, teško je i ne mogu ja da upirem prstom i govorim im šta da rade jer ne vodim ja turnir“, kaže Serena, koja će u četvrtfinalu u Njujorku igrati sa Cvetanom Pironkovom, i dodaje:

Povezano

„Ako ima navijača, onda bi i mi trebalo da možemo da odsednemo negde drugde. U ovoj situaciji sam vrlo konzervativna jer imam ozbiljne zdravstvene probleme, pokušavam da se klonim javnih mesta jer sam bila u bolnici u lošoj situaciji nekoliko puta. Ne želim to ponovo, trudim se da držim rastojanje od četiri metra, ne od dva“.

Amerikanka, koja je u karijeri tri puta osvajala Rolan Garos (2002, 2013, 2015), ističe da će doneti najbolju odluku za svoje zdravlje.

„Možda bi bilo dobro da porazgovaram sa organizatorima da vidim kako će tačno funkcionisati to sa publikom i kako ćemo mi biti zaštićeni. Oni moraju da donesu najbolju odluku za sebe, a ja za sebe“, zaključuje mlađa Vilijams.

Rolan Garos trebalo bi da počne 27. septembra.