Imaz: Novak greši kao i svi, nije Bog

US Open 8. sep. 202010:36
Podeli:
Al Bello Getty Images

Novaku Đokoviću biće potrebno izvesno vreme da se oporavi posle diskvalifikacije sa US opena, smatra njegov nekadašnji saradnik Pepe Imaz.

Najbolji teniser sveta diskvalifikovan je sa Gren slema u Njujorku u četvrtom kolu, pošto je nehotično pogodio linijskog sudiju lopticom.

Povezano

„Đoković je osetio pritisak jer je imao priliku da se približi Nadalu i Federeru po broju titula sa Gren slemova, pogotovo jer njih dvojica nisu učestvovala na turniru. Želeli to ili ne, takve stvari opterećuju. Nekoliko poena pre incidenta se videlo da Novaku nije svejedno. On želi da pobeđuje, bio je blizu nečega o čemu je sanjao, i ona je napravio grešku. Ipak, verujem da će mu ona mnogo pomoći u budućnosti“, rekao je Španac.

„Biće potrebno vreme da se oporavi. Dobro je da oseća podršku ljudi. Preuzeo je odgovornost i moraće da se nosi sa tim. Svi prave greške na meču, ali kada ih vežete više onda dođe do ovakvog mentalnog stanja. Takođe, ovaj incident će pomoći ljudima da ne vide u teniskim igračima predmete obožavanja. Novak je ovim pokazao da nije Bog i da je grešan kao svi, da je to što jeste i da ima jedinstvenu personu“.

Đoković je posle incidenta izjavio da mu je žao i da se oseća prazno.

Srpski teniser već je krenuo u Evropu, gde bi trebalo da igra na Mastersu u Rimu, a onda i Rolan Garosu.