Vilander: Serena nije dovoljno dobra za titulu

US Open 11. sep. 202010:46 > 10:56
Podeli:
Elsa/Getty Images

Poraz Serene Vilijams od Viktorije Azarenke u polufinalu US opena prokomentarisao je i Mats Vilander. Nekadašnji svetski broj jedan, a sada stručni konsultant, koji svojim izjavima uvek izaziva pažnju, smatra da problemi Amerikanke nisu psihološke prirode.

Zak Kaczmarek, Getty Images Sport

Serena mrzi da gubi, jer uživa u takmičenju. Da li je problem to što toliko želi da osvoji 24. gren slem titulu i izjednači se sa Margaret Kort? Ili jednostavno više nije dovoljno dobra da pobedi na najvećim turnirima? To je veliko pitanje. Iskreno, ja mislim da više nije dovoljno dobra. Ne verujem da je u pitanju psihološka barijera, s obzirom da je često tokom karijere bila u situaciju da igra i pobeđuje u velikim finalima“, rekao je Vilander.

Povezano

Šveđanin smatra da je i jedan od razloga što Vilijamsova nije osvojila Gren slem skoro četiri godine, činjenica da je se rivalke više ne plaše.

Izgubila je tu auru nepobedivosti. Činjenica je i da se u Njujorku mučila, da je nekoliko mečeva dobila u tri seta. Njen stil igre je takav da teži kratkim poenima i kratkim mečevima. Kada je napeto, u poslednje vreme, Serena u tim trenucima igra najgore. Devojke na turu sada znaju da mogu da je pobede. I dalje je veoma dobra, ali nije sjajna“ kaže Vilander.