"Pre dva meseca pitao sam se kako ću uopšte igrati…"

US Open 12. sep. 202011:00 > 11:07
Podeli:
Getty Images/Matthew Stockman

Ruski teniser Danil Medvedev kaže posle poraza od Dominika Tima (6:2, 7:6, 7:6) u polufinalu US opena da je zadovoljan svojim rezultatom i igrom u Njujorku.

Povezano

„Više sam srećan nego što sam razočaran. Pre dva meseca, da mi je neko rekao da ću doći do polufinala US opena, bio bih izuzetno srećan jer se nisam baš osećao dobro u vezi sa svojim igrom i fizičkim stanjem. Mučio sam se mnogo treninzima, pitao sebe kako ću uopšte igrati, a na kraju sam ovde pokazao dobru igru. Čak i sada protiv Tima sam igrao na visokom nivou. Jesam razočaran porazom, ali sve skupa odlično iskustvo“, kaže 24-godišnji Medvedev.

Rus je servirao i za drugi i za treći set, ali nije uspeo makar da produži duel.

„Sve se svede na kraju na nekoliko udaraca. Imao sam set loptu, servirao mi je na bekhend, a ja sam razmišljao gde će da servira… Ti sitni momenti, a generalno misim da je imao više te pobedničke energije od mene i da se to osećalo kroz meč. U ta dva gema kada sam servirao za setove nisam ništa pogrešno uradio, nisam se unervozio niti sam izgubio koncentraciju, ali on je igrao zaista dobro. Izgubio sam najvažnije poene, svodi se na to“.

Medvedev sada planira da se vrati u Monako, da se odmori dva dana, a zatim da trenira pred turnir u Hamburgu koji se održava u nedelji pred Rolan Garos.