Danka ljuta pred Serenu: Ne mogu da zakažem trening na Ešu!

US Open 27. avg 202221:00
Danka Kovinić
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

„Definitivno je legenda ovog sporta – njenu veličinu pokazuje sama činjenica da traje toliko dugo i toliko uspešno“, kaže Danka Kovinić za Sport klub pred sudar sa Serenom Vilijams na turniru koji će biti poslednji u karijeri verovatno najveće teniserke svih vremena.

Danka je trenutno 80. na svetu i imala je sjajnu sezonu do Rolan Garosa – dva treća kola na slemovima, treća top 10 pobeda u karijeri – nad Karolinom Pliškovom – i optimističan pogled ka drugom delu sezone.

Ipak, pred Vimbldon su počeli fizički problemi, jednomesečna pauza, pa tri poraza otad – od Paolini, Parizas-Dijaz i Freh.

Dobra vest je ta da je Kovinićeva sada spremna, a u intervjuu za Sport klub je govorila o teškoćama sa kojima se suočila, Sereni, svemu što je čeka u ponedeljak na utorak od 1.00 po srednjoevropskom vremenu, ali i problemima sa time da zakaže trening na stadionu Artur Eš.

Pete Staples/USTA via AP

Pre svega, kako si fizički? Razgovarali smo na Rolan Garosu, tada je sve bilo odlično, šta se izdešavalo?

Pročitajte i:

Hvala bogu, sada sam dobro fizički. Povreda je prošla, potrajalo je dugo i pošteno sam se namučila u oporavku, ali sada je sve u redu. Nekoliko dana pre Vimbldona sam ukočila leđa, pa sam otad imala svega nekoliko mečeva.

Kakvo je uzbuđenje pred meč sa Serenom – imas li tremu i veruješ li u pobedu?

Verujem da mogu da pružim dobru partiju i da pobedim. Nadam se da cela situacija neće uticati na moje emocije – mislim na veliki stadion i na noćni meč – te da ću biti potpuno usredsređena jedino na igru. Stadion prima više od 20.000 gledalaca, sigurno će biti pun, a takvo iskustvo još nisam imala. Verujem da mogu da se izborim.

Taktički, šta misliš da će biti važno da radiš?

Ah, šta reći za taktiku za Serenu… Iskreno, volela bih da budem koncentrisana jedino na sebe, svoju igru i emocije, pošto znam da manjak iskustva na velikoj sceni može ponekad da ima negativan uticaj. Verujem da ću uživati i boriti se za svaki poen. Procenat prvog servisa mora da mi bude na zavidnom nivou, mislim da je to možda i ključna stavka. Ako bude prilike i ako osetim to u meču, možda budem koristila i drop šotove.

Serena Vilijams
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Kojih se Sereninih mečeva sećaš, imala si nepunih pet godina kada je ona osvojila svoj prvi US open?

Uh, sećam se mnogo njenih mečeva, sada mi prvo pada finale Vimbldona koje je igrala sa Venus, mislim da je to bila 2003. godina. Tada sam pravila prve korake u svetu tenisa, a Serena je bila jedna od onih velikih koje su uvek bile na TV-u. Definitivno je legenda ovog sporta – njenu veličinu pokazuje sama činjenica da traje toliko dugo i toliko uspešno.

Prija li ti pažnja i stranih medija ovih dana ili ti je malo neobično?

Nije mi ništa bilo neobično – uradila sam nekoliko intervjua, veoma prijatni su bili, ali sada je vreme da se usredsredim na meč. Ipak, imam problema da dođem do treninga na stadionu Artur Eš. Već nekoliko dana pokušavam, ali bezuspešno. Nadam se da ću uspeti da dobijem bar sat vremena. Veoma sam svesna svoje pozicije, ali mislim da bi trebalo da pokažu više poštovanja i prema igračicama koje nisu u top 10.

Komentari

Vaš komentar