Đoković: Posle 2. seta? Pokušavao sam da osetim loptu

US Open 1. sep. 20214:09
Podeli:
Novak Đoković
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Posle pobede nad Holgerom Runeom u prvom kolu US opena sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:1, Novak Đoković rekao je u intervjuu na terenu da mu je žao što se njegov rival mučio s grčevima.

Posle petog gema trećeg seta, 18-godišnji Danac jedva je mogao da se kreće.

US open:

„Moram da kažem da nikada nije lepo završiti meč ovako kako smo danas završili. Holger je sjajan momak, jedna od zvezda u usponu. Bio je prvi junior sveta, sad se brzo probija u profesionalnom tenisu i zaslužuje veliki aplauz. Žao mi je što je morao da prođe kroz to“, poćeo je Novak.

Na pitanje šta je mislio u pauzi posle drugog seta, Novak odgovara:

„Samo sam pokušavao da osetim loptu. Nije to bila baš najbolja moja partija, ali istovremeno, i on je igrao izvrsno u drugom setu kada se lomilo. Ja nisam dobro servirao u odlučujućim trenucima drugog seta. Pokušavao sam da ostanem u sadašnjem trenutku, da popravim greške koje sam pravio. Posle trećeg-četvrtog gema trećeg seta, on nije mogao da se kreće, pa ne vredi ni pričati dalje o meču.

„Ali bila je lepa atmosfera, hvala vam, ljudi“, dodao je Novak.

Za kraj, Đoković je poručio da ne poznaje najbolje svog sledećeg rivala Talona Grikspura, koji je u pet setova pobedio Jan-Lenarda Štrufa.

Holanđanin ima 25 godina, u karijeri je osvojio pet čelendžera, a to mu je prva pobeda u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.