Kort: Serenu sam uvek poštovala, ali ona mene nikad

US Open 5. sep 202222:2810 komentara
Podeli:
Margaret Kort
Ryan Pierse/Getty Images

Američka teniserka Serena Vilijams je uz ovacije i veliku pompu okončala monumentalnu karijeru u Njujorku na tekućem US openu i jasno je da nikada neće dostići rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule. Australijanka je u jednom od svojih retkih intervjua govorila o tome kako je zbog verskih stavova teniska javnost ignoriše, a da je jedna od osoba koja je za to zaslužna upravo 40-godišnja Serena.

Vilijams je elimisana sa USO posle duela sa Ajlom Tomljanović i u legendu ulazi sa 23 GS titule.

Serenin oproštaj:

„Uvek sam se divila Sereni kao igračici, ali mislim da se ona nikada nije divila meni. Danas mnogi mediji ne žele da spomenu moje ime. Ne dobijam poštovanje za svoje uspehe. Priznaju mi titule, ali me najradije ne spominju. Serena je odigrala sedam godina više od mene, ja sam se povukla u ranim tridesetim, a imala sam i pauzu. Kada sam imala 25 mislila sam da se nikada neću vratiti tenisu. Udala sam se, rodila dete, ali onda je usledila jedna od mojih najboljih godina, u kojoj sam osvojila 24 od 25 godina. Posle prve bebe sam osvojila tri od četiri grend slema, a Serena nije osvojila nijedan otkad se porodila“, kazala je 80-godišnja Margaret Kort.

Slavna teniserka je u Australiji zbog svojih religijskih uverenja bila veliki protivnik dozvoljavanja istopolnih brakova, pa je zbog toga u teniskim krugovima često persona „non-grata“.

„Bili Džin King stalno govori da najbolje igračice u moje vreme nisu dolazile da igraju na Australijan openu, ali to nije tačno. Igrale su Marija Bueno, prva na svetu, Kristin Truman, En Hejdon i ostale… Mislim da je u Sereninoj eri tenis mnogo lakši. Kako bih ja volela da sam mogla sa sobom da vodim porodicu. Danas igračice imaju psihologe, trenere… Razočaram se kada danas vidim da teniserke ne poštuju starije igračice. Takođe, mislim da nije bilo u redu što Serena nije spomenula češće protivnicu Ajlu Tomljanović kada je govorila za medije. Mi smo poštovali jedni druge“, kazala je osvajačica 24 GS titule.

Kort je, uz pauze, kao profesionalna teniserka nastupala od 1960. do 1977.

Komentari

Vaš komentar