Mari: Znali smo da je Ema sjajna, moram da popravim plasman

US Open 14. sep. 202114:421 komentar
Podeli:
Ema Radukanu
REUTERS/Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Nekadašnji najbolji igrač planete Endi Mari komentarisao je briljantne partije Britanke Eme Radukanu na US openu, a dotakao se i planova za svoju karijeru u narednom periodu.

Radukanu je na impresivan način stigla do prve grend slem titule pošto u deset mečeva (tri u kvalifikacijama i sedam u glavnom žrebu) nije izgubila nijedan set.

US open:

Neverovatno je ono što je Ema postigla. Mislim da su mnogi uključeni u britanski tenis znali da je ona izuzetna, ali se u poslednjih 18 meseci nije mnogo takmičila zbog škole i korone. Ipak, svi su na Vimbldonu videli koliko je dobra. Proveo sam vreme trenirajući sa njom i video sam koliko je zapravo dobra. Ipak, ono što je ostvarila u Njujorku je zaista nešto posebno, veliki vetar u leđa za britanski tenis i nadam se da će posle ovoga britanske vlasti početi više da ulažu u naš sport“, izjavio je 34-godišnji Endi Mari.

Što se mene tiče, imao sam mnogo mečeva ove sezone i telo mi je u dobrom stanju. Cilj u poslednjih nekoliko sezona mi je da popravim plasman na ATP listi. Da bih tako nešto uradio, moram često da igram. Osećam da i dalje mogu da se takmičim na visokom nivou. Nije lako jer u prvim kolima dobijam dobre rivale i to je jedan od ključnih razloga zbog kojih moram da popravim plasman na listi“, rekao je Škotlanđanin, koji je trenutno na 116. igrač ATP liste.

Prvi put od 1977. godine i Virdžinije Vejd Velika Britanija ima osvajačicu grend slema u ženskoj konkurenciji – Radukanu trenutno zauzima 23. pozicjiju WTA liste.

 

Komentari

Vaš komentar