Neuništiva Lejla: Novi preokret, novi šampionski skalp

US Open 6. sep. 20210:30
Podeli:
Lejla Fernandez
Photo by Elsa/Getty Images

Ema Radukanu, Dženson Bruksbi, Botik van de Zaundshlup, a tu je i Lejla Eni Fernandes. Mlada Kanađanka napravila je novo čudo. Posle Naomi Osake eliminisala je i Andželiku Kerber i najavila nova čuda u Njujorku.

Da bi se dobila šampionka poput Naomi Osake potrebno je biti na ozbiljnoj visini. Da bi se potom dobila šampionka poput Andželike Kerber potreban je ozbiljan kvalitet. Da bi se obe te teniserke dobile posle izgubljenog prvog seta, potrebna je velika mentalna stabilnost.

Sve to je uradila 19-godišnja devojka iz Kanade, inače 73. na svetu pre US Opena. Protiv Nemice imala je čak i brejk prednosti u prvom setu, vodila 4:2, ali 17. na svetu uspela je da veže četiri gema i najavila je da će saseći krila Kanađanki. Kada je povela 3:1, malo ko je verovatno mislio da će se Lejla Eni izvući. Ipak, uspela je da vrati brejk, izjednači na 4:4, a potom i izborila taj brejk. U njemu je viđen pravi rolerkoster. Fernandes je povela 5:1, prišla je Kerber na 5:4, ali na kraju dobila je Kanađanka taj brejk 7:5 za izjednačenje i najavu preokreta.

A u trećem setu odigrala je vanserijski. Na kraju 6:2 i plasman u četvrtfinale US Opena. Tamo je čeka Jelina Svitolina, koja je bila bolja od Simone Halep.

Komentari

Vaš komentar