„Njih 20.000 želi Novakovu krv, a on ni da trepne“

ATP 26. avg 202110:5621 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Chris Trotman/Getty Images

Anabel Kroft, nekadašnja britanska teniserka, kaže da je bolno gledati to koliki nedostatak podrške ima najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Đoković, koji će na US openu pokušati da kompletira kalendarski slem, taj turnir osvojio je tri puta, između ostalog i 2015. godine trijumfom nad Rodžerom Federerom u finalu.
Kroft, koja je bila pristuna na tom meču, ističe da je publika prema Đokoviću u tom meču bila okrutna.

Povezane vesti:

„Činilo se da je celo gledalište protiv njega. Bila je tišina kada bi on napravio viner, a klicalo bi se kada bi on pogrešio. Neverovatna je hrabrost koju je pokazao kada je dobio taj meč. Bila sam uz teren za taj meč i nisam verovala da 20.000 navijača traži njegovu krv i nada se da će izgubiti. Bilo je okrutno na mnogo načina“, kaže nekada 24. teniserka sveta, koja je posle radila kao analitičarka.

Potom je Britanka pohvalila Novaka zbog načina na koji je uspeo da se izbori sa takvim tretmanom publike.

„Bilo je to kao da gledate gladijatora kojeg publika razlike. Ja se naježim kada se setim kako je bilo, a on nije ni trepnuo. Impresivno je koliko je bio emotivno spreman da se izbori sa time. Zaista se nadam da će na kraju dobiti priznanje i ljubav koje zaslužuje zbog svega što je ostvario na terenu“, rekla je Kroft i dodala:

„Odrastala sam u eri Džona Mekinroa, on je bio baš nepopularan osamdesetih. Bio je loš momak, u naslovima su ga nazivali derištem, a neko mi je i tada rekao da će on dobiti ljubav kako vreme bude prolazilo. Mislim da tako može da bude i s Đokovićem“.

Kroft je tokom godina intervjuisala sve članove Velike trojke, a Novak je na nju ostavio poseban utisak.

„Sva trojica su neverovatni individualci, ali Đoković mi je toliko interesantan kad ga intervjuišem. Intelektualan je, impresivno je to kako barata engleskim jezikom i to koliko je gladan informacija. Uvek se dodatno informiše kako bi saznao nešto o svom srcu, plućima, hrani, snu… Najprofesionalniji sportista. Ne mogu dovoljno da ga nahvalim i rastužuje me što ne dobija podršku koju zaslužuje. Niko neće prestati da voli Federera i Nadala, ali možda kada završi karijere, ljudi počnu da cene sve što je Đoković uradio za sport“, zaključuje Britanka.

US open počinje sledećeg ponedeljka, a žreb je u četvrtak od 18.00.

Komentari

Vaš komentar