Peticija navijača da se Đokoviću dozvoli da igra u SAD

US Open 24. jun 202217:46 > 17:5226 komentara
Podeli:
Guliver

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Američkih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.  

„Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na Ju-Es openu“ naslov je peticije, koju je na stranici „change.org“ potpisalo skoro šest hiljada ljudi.

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Đoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu. Američki mediji podsećaju da se Đoković i dalje vodi kao nevakcinisanin stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD-a. 

„U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na Ju-Es openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA“, stoji u objašnjenju ove peticije. 

Američki mediji podsećaju da svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na korona virus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji. 

Đoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD. Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva. 

Ju-Es open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Đoković bi trebalo pre poslednjeg gren slem turnira sezone trebalo da igra na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

Komentari

Vaš komentar