Tijafo: Najluđe dve nedelje mog života

US Open 10. sep 20229:573 komentara
Podeli:
Frensis Tijafo
Reuters/Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Fransis Tijafo odigrao je neke sjajne mečeve na ovogodišnjem US openu. Pobedio je Rafaela Nadala. Zaustavio i Andreja Rubljova, ali protiv Karlosa Alkaraza nije mogao.

Povezano

„Emocije su mi veoma pomešane. Mislim da sam dokazao da mogu da igram sa najboljima, da mogu da osvijim grend slem. Mislim da su svi i znali da to mogu kada igram svoj najbolji tenis. Nadam se da sam blizu toga da budem jedan od onih koji to mogu da rade konstantno. Tokom karijere sam poprilično sporadično imao periode dobre igre. Ali, uvek sam znao da se motivišem kada igram protiv najboljih. Sada to radim češće, pa i pobede protiv najboljih dolaze konstantnije. Mislim da sam spreman za sledeći korak. Što se tiče samog renkinga, mislim da je to samo broj, to mi uopšte nije važno, mislim da mogu da pobedim bilo koga“, rekao je posle poraza Tijafo na konferenciji za medije.

Našalio se Tijafo i da je atmosfera mogla da bude malo bolja:

„Šalim se naravno, bilo je zaista sjajno. I mislim da je i sam meč kvalitetom ispratio ono što su svi očekivali. Naravno, ljudi vole da gledaju i Karlosa tako da je i on imao podršku. Naravno da bih voleo da sam pobedio, ali mislim da je zapravo pobedio tenis i da su navijači dobili ono što su i očekivali. Bilo je sjajno biti deo svega ovoga. Na kraju, moram da budem srećan. Dao sam sve što sam imao“.

„Ovo su bile najluđe dve nedelje mog života, sve o čemu sam sanjao. Pobedio sam Rafu. Pobedio sam jedinog čoveka koji je ove godine na slemovima pobedio Rafu. A on je bio u trci za broj jedan. I uz sve sam prvi put ovde pred ovom sjajnom publikom. Ludo, zaista“, zaključio je Tijafo.

Komentari

Vaš komentar