Vilander: Rafa zna da nije poslednji krug

Grand Slam 21. jun. 202114:146 komentara
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Mats Vilander, sedmostruki Gren slem šampion, smatra da je Rafael Nadal napravio potez odlukom da ne učestvuje na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Stil igre Rafaela Nadala izaziva veliku potrošnju. Po mom mišljenju igrao je previše mečeva na šljaci, ali je sa druge strane to njegova podloga. Voleo bih da gledamo sva tri člana „Velike trojke“ na Vimbldonu, međutim to za Španca nije realno. Malo su samo dve nedelje razmaka, pogotovu ako znamo njegove probleme sa kolenima. Teško bi uspeo da se prilagodi igri na travi u tako kratkom periodu“, rekao je Šveđanin.

povezane vesti

Izostanak iz Londona, gde je pobeđivao 2008. i 2010. godine, biće hendikep za Nadala u trci za najboljeg svih vremena. Trenutno ima 20 Gren slem titula, kao i Rodžer Federer, a Novak Đoković im je prišao na jedan najveći trofej.

Nadal zna da ovo nije njegov poslednji krug. Sigurno će igrati na još Vimbldona. Mora dugoročno da razmišlja. Računi će se svoditi tek kada sva trojica okončaju svoje karijere. Ne obraćaju oni mnogo pažnje na to što mediji pišu“, rekao je Vilander.

Vimbldon, najpoznatiji teniski turnir na svetu, počinje u ponedeljak 28. juna uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar