Mari: Sve druge bih odbio, samo Martinu ne

Wimbledon 17. jul. 20178:55 > 9:13
Podeli:
David Ramos, Getty Images Sport

Britanski teniser Džejmi Mari istakao je posle osvajanja titule u miks dublu na Vimbldonu, da nije nameravao da nastupi u ovoj "kategoriji", sve dok nije stigao poziv Martine Hingis.

Legendarna Švajcarkinja i stariji brat Endija Marija su u finalu miksa savladali Finca Henrija Kontinena i Britanku Heder Votson sa 2:0.

Džejmi Mari je tako došao do druge titule u miksu na Vimbldonu, deset godina pošto je trijumfovao u paru sa Jelenom Janković. 

Inicijativa za stvaranje miks dubla je potekla od Martine Hingis, koja je pre početka turnira poslala Mariju poruku u kojoj ga je upitala da li bi odgovorio potvrdno kada bi ga neko drugi zamolio da igraju u paru. 

„Verovatno da ne bih pristao. U sezoni su mi najvažniji muški dublovi. Bilo je potrebno da me neko zaista poseban pozove, da bih igrao i u miksu“, rekao je Mari

Ipak, Hingisova je bila uporna. 

„Ne prihvatam ‘ne’ kao odgovor. Pozvala sam Džejmija i upitala sam ga da li želi da igramo zajedno. Da igramo jednostavno, samo je to bitno. Nije mi odmah odgovorio i bila sam zabrinuta“, rekla je Martina, koja je ubrzo dobila potvrdan odgovor.

Tim je oformljen i titula na Vimbldonu je osvojena bez izgubljenog seta, pa je sada moguć i nastavak saradnje.

Džejmi Mari je osim dve titule u miksu na Vimbldonu, u dublu je osvojio i sa Brazilcem Brunom Soarešom Australijan Open i US Open 2016. godine. 

Karijera Martine Hingis je mnogo bogatija, pošto je u singlu osvojila pet gren slem trofeja, u dublu je prigrabila čak 12 gren slem titula, kao i šest gren slem trofeja u miksu.