Ćorić: Trava na Vimbldonu je drugačija od Halea

Wimbledon 2. jul 201817:47 > 18:03
Alex Grimm/Getty Images

Jedno od većih iznenađenja prvog dana na Vimbldonu je eliminacija šampiona Halea Borne Ćorića. Hrvat je u tri seta poražen od Danila Medvedeva i ranije nego što se očekivalo završio takmičenje na trećem Gren slemu sezone.

Prvo što je zanimalo novinare je tolika razlika između Halea koji je osvojio pobedivši u finalu Rodžera Federera i ove rane eliminacije u Londonu.

Znate, trava je ovde definitivno drugačija. Zaista sam se mučio danas. Bilo je vetrovito i nisam uživao, očigledno. Imao sam set loptu u prvom setu, mogao sam malo da okrenem meč. Ali posle toga sam pao, a on je počeo da igra mnogo bolje – rekao je Ćorić.

Iako je postavljen za 16. nosioca hrvatski teniser ukazuje na činjenicu da mu trava nije omiljena podloga i da ovaj rezultat i nije preveliko iznenađenje.

Pre ove sezone pobedio sam samo dva meča na travi, tako da je Hale bio ogromno iznenađenje. Sve u svemu, imam u džepu 500 poena sa trave i ne mogu se žaliti.

U trećem setu žalio se na povredu desnog stopala, ali ipak je završio meč.

Samo sam ga malo uganuo, ništa strašno ali je bilo pomalo bolno. Međutim, to nije razlog poraza, on je jednostavno bio mnogo bolji.