Agasi: Federeru su pomogle povrede rivala

Wimbledon 05. jul. 201809:53
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Legenadarni Andre Agasi smatra da su povrede glavnih konkurenata u mnogome pomogle Rodžeru Federeru da se ustali kao jedan od najboljih svih vremena.

Švajcarac u 36. godini slovi za prvog favorita na Vimbldonu. Uz to 20-struki Gren slem šampion brani titulu osvojenu prošle godine.

„Ceo svet je ubeđen da je Rodžer Federer favorit za pobedu na Vimbldonu. Voleo bih da i Rafael Nadal dočeka drugu nedelju. Ako uspe, mogao bi da bude vrlo opasan i mogao bi do finala. Novak Đoković može da ima značajnu ulogu, ako bude igrao na svom nivou“, ocenio je Agasi.

Upitan šta je tajna Federerove dugoročnosti i imali ona veze sa povredama Nadala, Đokovića, Marija i Vavrinke, legendarni Amerikanac je odgovorio:

„Ono što je Rodžeru pomogla da taku dugo bude u vrhu je činjenica da nije imao mnogo povreda. Sećam se da sam ja u 36. već bio u penziji i nisam bio ni blizu fizički spreman kao Rodžer. Svakako je njegova prednost bila što su mu glavni konkurenti bili povređeni. Kada ukombinujete malo sreće sa takvim veličanstvom onda dobijete neverovatnu karijeru. Međutim, jedino je fer reći da je Federer na vrhunskom nivou.“

Švajcarac se već plasirao u treće kolo, dok će Nadal i Đoković u četvrtak igrati mečeve druge runde. Rival Špancu biče Kukuškin, a Srbinu Sebaljos.