Novak: Federer ispred Nadala? Iznenađujuće

Wimbledon 26. jun 201913:02 > 13:04
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da je iznenađen time što će Rafael Nadal biti treći nosilac na Vimbldonu uprkos tome što je drugi teniser sveta.

Vimbldon ima posebnu formulu koja uzima u obzir najviše rezultate na travi u poslednje dve godine, a zbog toga će Nadal sada biti treći nosilac iza Federera uprkos tome što je ispred njega na ATP listi.

„Vimbldon to radi drugačije od svih i to mora da se poštuje, iako jeste pomalo iznenađujuće. Rodžer Federer je najveći svih vremena na travi, osvojio je Vimbldon više puta od bilo koga, ali čovek ispred kojeg su ga stavili na listi nosilaca jeste Rafael Nadal. Zato je malo iznenađujuće, ali tako je kako je“, rekao je Đoković.

Povezano

Novak trenutno igra na egzibiciji Budls na kojoj se priprema za Vimbldon – pobedio je Garina, a u sredu (15.30) igra sa Šapovalovom.

“Osvajanje Gren slem titula je najveći prioritet u ovoj fazi moje karijere. Privilegovan sam što sam na prvoj poziciji na svetu, to je uloga uz koju ide mnogo pritiska, a ja sa njime pokušavam da se nosim na najbolji mogući način“, kaže Novak i dodaje:

“Često sam bio u ovoj poiciji u karijeri i znam kako da se nosim sa svime uprkos tome što nije lako. Prošlogodišnja titula na Vimbldonu bila je velika prekretnica u mojoj karijeri jer sam prethodno operisao lakat i ispao iz najboljih 20 na svetu“.

Vimbldon počinje prvog jula, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.