Kerber ne brine zbog nešto težeg žreba

Wimbledon 30. jun 201917:46 > 18:02
Podeli:
(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA

Prošlogodišnja šampionka Vimbldona Anđelik Kerber došla u London u odličnom raspolaženju bez obzira na to što joj žreb za treći Gren slem sezone nije bio naklonjen.

Nemica na startu turnira igra sa 65. igračicom sveta Tatjanom Marijom, a potencijalno može da se sastane do kraja turnira sa tri bivše šampionke Vimbldona – Marijom Šarapovom, Serenom Vilijams i Garbinjom Mugurusom.

Povezano

Ništa novo za mene, da budem iskrena. Trenutno razmišljam samo o prvoj rundi, a posle ću o narednim rivalima”, rekla je Kerberova.

Prva teniserka sveta Ešli Barti se takođe nalazi u polovini žreba gde i Kerberova, pa će peti nosilac možda morati i nju da savlada na putu ka odbrani titule.

Za mene je sada najvažnija prva runda, a onda ću ići dan po dan. Sve je moguće, posebno na Gren slemu. Naravno da će uvek biti teških protivnika, ali moraš sve da pobediš da bi osvojio Gren slem“, izjavila je Kerberova.

Dvostruka šampionka Vimbldona je odigrala dva pripremna turnira. U Istbornu je izgubila od Karoline Pliškove u finalu, a na Majorki je bolja od nje u polufinalu bila Belinda Benčić.

Osećam se dobro. Cilj mi je bio da odigram što više mečeva na travi, pogotovo posle Pariza, da bih ponovo osetila travnatu podlogu. Igrala sam sa dobrim protivnicama i najvažnije mi je da sam ponovo uhvatila ritam“, rekla je Nemica.

Treći Gren slem u sezoni počinje u ponedeljak i moći ćete da ga pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.