Kolšrajber: Dao sam sve od sebe protiv Novaka

Wimbledon 1. jul. 201917:10 > 17:22
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Filip Kolšrajber je završio takmičenje u singl konkurenciji na ovogodišnjem Vimbldonu već u prvom kolu, a poražen je od Novaka Đokovića u tri seta. Nemački teniser kaže da je protiv prvog igrača sveta dao sve od sebe.

Ne možete da budete srećni kada izgubite, ali moram da kažem da sam dao sve od sebe u ovom duelu. Trčao sam za svaku loptu i imao sam dobar stav. Takođe sam igrao tenis na dobrom nivou ali mislim da je Novak igrao bolje. Imali smo teške setove. Uvek sam prvi napravio brejk, a nisam mogao da zadržim prednost dovoljno dugo da bih napravio još više pritiska. Međutim mislim da smo imali odlične razmene. Sve u svemu bio je jak protivnik danas. Igrao je lako na svojim servis gemovima, a ja sam na mojima morao naporno da radim“, kazao je Filip Kolšrajber posle poraza od Đokovića.

Novinari su primetili da je Kolšrajber često protivnik Đokoviću i Rodžeru Federeru u prvoj rundi i da Nemac uvek igra dobro u tim mečevima. 

Rekli bi ste da žreb nije dobro obavljen… Možda“, rekao je uz smeh Kolšrajber, „Naravno da nisam nekad srećan zbog žreba ali prilagođavam se. Verujem u sve što je napravljeno na fer način, tako da ne brinem zbog teškog žreba. To je deo dogovora. Nekad dobiješ nekad izgubiš“, kazao je nemački veteran.

On je kazao da sada ide nekoliko dana na odmoru, a zatim će se spremati za turnire na šljaci. Kolšrajber će igrati u Hamburgu i Kicbilu.