Novak: Ne znam da li će Goran biti tu do kraja turnira

Wimbledon 1. jul 201918:24 > 18:30
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Novak Đoković je uspešno počeo odbranu vimbldonske titule jer je u tri seta rutinski savladao nemačkog veterana Filipa Kolšrajbera. Srpski teniser je dosta govorio o angažovanju Gorana Ivaniševića.

Više od same pobede nad nemačkim teniserom novinare je zanimalo kako je došlo do saradnje između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića koji je po prvi put bio u boksu srpskog tenisera uz Marijana Vajdu. 

Povezano

 „Marijan je podržao ideju i zvao sam Gorana i pitao ga da li može da dođe na Vimbldon. Ovo je nekako probni turnir gde ćemo se malo upoznavati i videti da li funkcioniše. Drago mi je da je prihvatio ponudu i da je došao. Ne znam da li će biti tu tokom celog turnira. Znamo se dugo i nije trebalo mnogo da se shvatimo. Prijatelji smo. On je sjajan tip, bio je veliki igrač tokom mnogo godina. Bio mi je uzor jer sam navijao za sve igrače iz regiona. Bio je u neku ruku moj heroj. Odrastao sam uz Nikija Pilića koji je trenirao i njega i Dejvis kup timove i Srbije i Hrvatske. Ima mnogo veza između nas. Imao sam 13 ili 14 godina kada sam ga sreo prvi put“, kazao je Đoković koji dodaje da se nada da će sa Ivaniševićem imati jednako dobru saradnju kao sa Borisom Bekerom. 

Novinari su takođe želeli da Novak uporedi svoju saradnju sa Ivaniševićem i Agasijem.

Sa Andreom sam bio u teškom periodu. Nisam igrao šest meseci zbog lakta i vraćao sam se na tur. Operacija je bila dva meseca kasnije i onda sam se oporavljao. Te okolnosti nisu bile dobre po moj odnos i saradnju sa Agasijem. Drugačije je vreme sada. Spreman sam, da kucnem o drvo i igram dobro. Sa Goranom mi je prijatno da putujem radio je sa nekim igračima i obojica osećamo ovaj turnir. Probaćemo. Savetovaću se sa Marijanom koji je i dalje moj trener“.

Novinari su primetili i da se Đoković nije odmah adaptirao na teren na Vimbldonu jer je prvi servis na meču izgubio. 

Ja sam ljudsko biće kao i svako drugi i osećam nervozu. U isto vreme sam imao i kvalitetnog igrača preko puta koji je veoma opasan i izgubio sam od njega tokom godine. Brejk u prvom gemu nije start kakav sam želeo ali mislim da sam sa pravim intenzitetom uspeo da odgovorim. Od tada sam igrao prilično dobar meć. Na počeku turnira imaš neke greške i još uvek tražiš najboljeu poziciju na terenu. Sve u svemu sam zadovoljan“, kaže Novak.