Raonić protiv 'džina': Teško je naći pravi ritam

Podeli:
Getty Images/Mike Hewitt

Kanadski teniser Miloš Raonić, koji se pobedom nad Robinom Haseom u tri seta (7:6, 7:5, 7:6) plasirao u treće kolo Vimbldona, istakao je da bi voleo da je bio bolji u nekim trenucima meča.

Mislim da sam mogao da budem efikasniji kada su se stvorile prilike da udem agresivan. Meč je bio prilično promenljiv i srećan sam jer sam uspeo da izvučem najbolje moguće za sebe u važnim trenucima sva tri seta“, istakao je Raonić.

Njega u narednom kolu očekuje 211 centimetara visok Amerikanac Rajli Opelka, koji je nadigrao Stana Vavrinku.

To je sjajna pobeda za njega. Dobro se izborio sa brojnim stresnim trenucima danas. Nisam imao priliku da pogledam ceo meč, već samo prvi deo. Čuo sam da je Stan imao nekoliko šansi, ali ih nije iskoristio. Ali, nije bilo toliko do Stana, Rajli je jednostavno radio prave stvari u pravim trenucima“, istakao je 28-godišnjak i dodao:

Rajli igra agresivno, on napada. Pokušava da vas izbaci iz ravnoteže. Teško je naći ritam kada igrate protiv njega. Ima sjajan servis i konstantno menja udarce. Mislim da će meč odlučiti onaj koji bude imao kontrolu nad sredinom terena i ko bude bio agresivniji“, zaključio je Raonić.