Jorovićeva nakon velike borbe ispala od Risk

Wimbledon 4. jul. 201916:51 > 16:54
Podeli:
Shaun Botterill, Getty Images

Za srpsku teniserku Ivanu Jorović Vimbldon je završen u drugom kolu.

Srpska teniserka Ivana Jorović poražena je u drugom kolu Vimbldona. Od nje je bolja bila Amerikanka Alison Risk koja je slavila posle tri seta – 6:2, 6:7, 9:7.

Dominantna je Risk bila u prvom setu. Napravila je tri brejka, ali je dozvolila jedan Srpkinji.

U drugom setu je Risk povela 2:0 uz brejk, ali je Jorović uspela brzo da se vrati u igru, izjednači na 2:2 i da izbori taj brejk spasivši tri brejk lopte u 11. gemu.

Ipak, iako je uspela da produži svoj boravak na Vimbldonu za jedan set nije uspela dođe do pobede ali je pružila veliki otpor.

Imala je Risk 5:3 i servirala je za meč, ali je Jorovićeva uspela da se vrati u igru novim brejkom, izjednačila je na 5:5, a kada je ponovo servirala za ostanak na turniru uspela je da spasi jednu meč loptu i izjednači na 6:6.

I ušli smo u igru živaca i set koji je morao da se igra na dva gema razlike. Risk je pokazala da ne podleže pritisku, bez izgubljenog poena došla do 7:6. Činilo se da će i Jorovićeva imati isti odgovor, ali je od 40:0 došla do toga da Riske ima meč loptu. Dužim putem je Jorović uspela da dođe do novog izjednačenja. Ali, za dalje je ostala bez snage i izgubila je 9:7.

Risk će u trećem kolu igrati protiv bolje iz meča u kome se sastaju Kaja Kanepi i Belinda Benčić.