Barti: Oštro i agresivno od početka

Wimbledon 4. jul 201917:52 > 17:53
Podeli:
Getty Images/Mike Hewitt

Australijska teniserka Ešli Barti, koja se pobedom nad Alison van Ujtvank plasirala u treće kolo Vimbldona, istakla je zadovoljna pruženom igrom, ali da joj je bilo potrebno vreme da se navikne na nejednake uslove u Londonu.

Prva teniserka sveta savladala je Belgijanku u dva seta, 6:1, 6:3.

Povezano

Meč je bio zaista dobar. Mislim da sam odradila dobar posao i da sam sprovela u delo sve što sam želela. Veoma oštra igra od početka, konstantno sam napadala“, zadovoljno je istakla Barti, kojoj je bilo potrebno izvesno vreme da se navikne na uslove.

Teren je bio malo drugačiji. Uslovi su različiti na svakom terenu. Mislim da je potrebno neko vreme da se privikete na to. I danas je bilo tako. Mislim da je teren bio malo brži nego na prošlom meču. Ali, i inače je tako, potrebno je neko vreme da se prilagodite trenutnim uslovima“.

Australijanka će u trećem kolu snage odmeriti sa Harijet Dart.

Nisam ranije igrala sa njom. Obe nas očekuje nešto novo. Protiv koga god da igram na ovom turniru, biću sigurna da se pripremim najbolje što mogu, da napravim plan i da se potrudim da ga sprovedem u delo“.

Ešlini baba i deda su Britanci, koji su emigrirali u Australiju. Upitana da li zna nešto o svom poreklu i korenima, 23-godišnjakinja je kazala:

Iskreno rečeno, veoma malo. Baba i deda su se davno preselili u Australiju. Nisam mnogo razgovarala sa njima o tome“, zaključila je Barton.