RF: Nisam ja jedini veteran, tu su Ivo, Felisijano…

Wimbledon 4. jul 201919:27 > 19:30
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Dvadesetostruki osvajač Gren slem titula Rodžer Federer, koji se pobedom nad Džejom Klarkom (6:1, 7:6, 6:2) plasirao u treće kolo Vimbldona, istakao je da je zadovoljan načinom na koji je ušao u meč, ali i reakcijom u trećem setu.

Švajcarac je slavio rezultatom za svega sat i 39 minuta igre.

Povezano

Dobro sam startovao, što je uvek lepo, posebno ako se uzme u obzir prošli meč. Pokušao sam da uradim bolji posao danas. Želeo sam da budem agresivniji nego prošlog puta i uspeo sam u tome. Imao sam dobru reakciju u trećem setu, bilo je pomalo neizvesno u drugom. Ipak, uspeo sam da ostanem smiren i dobro serviram. Pokušao sam da dam najbolje od sebe. Nekada je uspevalo, nekada nije, što je sasvim normalno na travi“, istakao je Federer.

Upitan na koji način je do ovih godina održao strast i želju za tenisom, 37-godišnjak je rekao:

Na prvom mestu, potrebno vam je telo u dobroj formi. Da sam recimo iz Južne Amerike ili Australije, možda bi se stvari zakomplikovale zbog silnih putovanja tokom godina. Pomoglo mi je to što sam iz Švajcarske, zemlje koja je blizu svakoj evropskoj državi. Ne znam da li bih još nešto mogao da navedem. Mislim da sam imao solidan tim iza sebe.

Međutim, nisam ja jedini u ovim godinama koji se i dalje takmiči, tu su Felisijalno Lopes, Ivo Karlović i ostali. Oduvek sam želeo da još dugo igram. To nije odluka koju sam doneo pre samo tri godine recimo, već odavno. Mislim da se to desilo 2004. kada sam postao broj 1. Tada sam pomislio da bih još dugo želeo da budem na Turu. Mislim da kada imate mentalnu snagu u mlađim danima, lakše je održati je i kasnije u životu“, zaključio je Federer.