Bagdatis: Ostaću upamćen kao srećna i radosna osoba

Wimbledon 4. jul 201922:36 > 22:41
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Kipranin Markos Bagdatis, koji je završio karijeru porazom u drugom kolu Vimbldona od Matea Beretinija 3:0 (6:1, 7:6 i 6:3) istakao je da je njegov oproštaj od profesionalnog bavljenja tenisom bio veoma lep i emotivan.

Nisam želeo da napustim teren. Bio je to lep oproštaj, divno sam se osećao. Želim da zahvalim svima koji su ostali i dali mi tu poslednju emociju. Bilo je sjajno“, istakao je Bagdatis.

Povezano

Upitan zašto je odlučio da Vimbldon bude njegov poslednji turnir, 34-godišnjak je rekao:

Svaki dolazak ovde ostao mi je u lepoj uspomeni. Mislim da sam u toku svoje karijere ovde bio 14 ili 15 puta. Samo jedne godine se nisam takmičio. Zašto ovde? A zašto ne? Ovde je istorija tenisa. Prvi meč koji sam pogledao bio je finale Vimbldona ‘92. između Ivaniševića Agasija. Ovo je najdraži turnir moje supruge. Ne mogu dovoljno da zahvalim organizatorima na podršci, na tome što su mi dali vajld kard i time mi pružili mogućnost da se ovde oprostim od navijača i od tenisa“.

Ponosan je na sve ono što mu je sport pružio i na činjenicu da su mu navijači uvek ukazivali poštovanje i pružali ljubav.

Mislim da ću biti upamćen kao osoba kakva inače jesam, srećna i radosna i kao neko ko je oduvek imao sjajnu komunikaciju sa ljudima. To je najveći dar koji sportista može da ima. S obzirom na poruke koje dobijam, mislim da će me tako pamtiti. To je čast i najveća privilegija je osećati se tako“, zaključio je Bagdatis.