Pliškova zadovoljna: Sjajan servis, mnogo aseva

Wimbledon 5. jul 201918:15 > 18:16
Podeli:
Getty Image/ Clive Brunskill

Češka teniserska Karolina Pliškova, koja se pobedom nad Se Šuvej od 2:1 plasirala u osminu finala Vimbldona, istakla je da je posebno zadovoljna svojim najjačim oružjem - perfektnim servisom.

Treća teniserska sveta je trijumfovala 6:3, 2:6, 6:4 po setovima, za sat i 48 minuta igre.

Mislim da sam sasvim dobro odigrala. Naravno, drugi set nije bio najbolji i onakav kakav sam želela da bude. Servis mi je bio fantastičan, imala sam mnogo aseva. Lako sam osvojila skoro sve gemove na svoj servis u trećem setu. Nisam imala previše poteškoća. Mislim da sam u tom segmentu bila bolja od nje. Ali, naravno da je nezgodno, posebno na travi. Ona vam u nekim trenucima bitno oteža stvari, osetila sam to u nekim poenima. Sve u svemu, srećna sam jer sam prošla“, istakla je Pliškova.

Čehinja će se u narednoj rundi susresti sa zemljakinjom i imenjakinjom Muhovom.

Ne mislim da će taj meč biti sličan ovom današnjem. Šta god da se desi, ja ću se osećati bolje. Igrala sam protiv nje prvu rundu u Australiji. Ona je sve bolja iz meseca u mesec, posle svakog turnira. Ali, ja imam svoj servis i svoju igru. Ipak, taj meč je prilično daleko. Tek je u ponedeljak, još ne mislim o tome“; zaključila je 27-godišnjakinja.