"Kirjos neće biti kažnjen jer je gađao Nadala"

Wimbledon 8. jul 201913:37 > 13:38
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Italijanski teniser Fabio Fonjini mogao bi da bude novčano kažnjen zbog izjave da se nada da će bomba da eksplodira na Vimbldonu, rekao je izvršni direktor Ol Ingland Kluba Ričard Luis.

Bolji od Fonjinija u trećem kolu bio je Tenis Sendgren. Italijan je u jednom trenutku, između ostalog, rekao: „Prokleti Englezi, dabogda im pala bomba“.

Posle toga se izvinio svima koji su se našli uvređenim.

„Bilo je to u žaru borbe. Bio je to loš komentar, a Fabio je bio dovoljno dobar da se odmah izvini. Ne bi me iznenadilo da bude novčano kažnjen, ali će se kompletna situacija posmatrati u kontekstu i da će izvinjenje biti dovoljno“, rekao je Luis.

Povezano

Tokom prve nedelje Australijanac Bernerd Tomić je kažnjen sa 45.000 funti posle poraza od Žoa Filfreda Conge za samo 58 minuta.

„Generalno, svi su se ponaššali kako treba. Bilo je samo dva, tri incidenta. Kada pogledamo godine za nama, uvek se nešto desi. Ali to je leopta igre. Emocije su jake.“

Upitan kakva će situacija biti sa Nikom Kirjosom, koji je priznao da je namerno gađao Rafaela Nadala loptivom u telo, Luis je odgovorio:

„To je situacija koja je vrlo česta u mečevima parova. Nešto je što morate da prihvatite kao profesionalni teniser. Za kaznu su možda neki komentari koje je uputio na račun sudija“.