Filmski preokret Pelje protiv Raonića, prošao i Kei

Podeli:
Mike Hewitt/Getty Images

U poslednjim mečevima četvrtog kola igranim tokom „Ludog ponedeljka“ u muškoj singl konkurenciji, plasman među najbolju osmoricu obezbedili su Gvido Pelja posle fantastičnog preokreta i Kei Nišikori.

Pelja je bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića u epskom duelu rezultatom 3:2 (3:6, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6) za tri sata i 44 minuta tenisa.

Povezano

Delovalo je da je Pelja na pragu lakog poraza nakon prva dva seta tokom kojih je Raonić lako kontrolisao ritam ubitačnim servisima. Ipak, u trećem setu stvari su se promenile, a Pelja je pokazao svim navijačima da je daleko od jednostranog „šljakaša“ kakvim su ga mnogi smatrali. Bio je mnogo veštiji u završnicama četvrtog i petog seta i stigao do najvećeg uspeha na Vimbldonu u karijeri.

Ranije u ponedeljak u četvrtinu finala plasirao se i Španac Roberto Bautista-Agut, koji je rezultatom 3:0 bio bolji od Francuza Benoaa Pera 3:0 (6:3, 7:5, 6:2).

Per je imao više asova, ali je i daleko više grešio, ali je Agut veoma dobro čuvao svoj servis, izgubuio ga tek jednom i uspeo da dođe do četvrtfinala, gde ga čeka upravo Pelja.

Nišikori je rezultatom 3:1 bio bolji od Kazaka Mihaila Kukuškina rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) za 2 sata i 46 minuta igre.

Najzanimljiviji je bio četvrti set u kojem je u prvih pet gemova viđeno pet brejkova.

Japanac je ipak bio smireniji i na kraju iskoristio drugu meč loptu za plasman među najbolju osmoricu, gde će mu protivnik biti Rodžer Federer, koji je bio bolji od Matea Beretinija.