Ančić: Ako Federer igra sa 38, to će moći i Novak

Wimbledon 9. jul. 201912:09
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Nedavno je Mario Ančić napunio tek 35 godina, njegovu karijeru prerano su presekle povrede, ali je stigao da igra polufinale Vimbldona, da bude sedmi na svetu, da osvoji olimpijsku medalju i ukupno tri ATP titule.

Sada je Ančić gost na Vimbldonu, učestvuje u turniru legendi, a po svakom njegovom pokretu i reči vidi se koliko mu je drago što je tu.

“Pomno sam pratio dosadašnji tok turnira i meni se čini da je Novak u izuzetnoj formi – fokusiran je i spreman. Kada je takva situacija, on je najveći favorit“, počinje priču Mario.

Pre 17 godina Ančić je na Vimbldonu dobio Rodžera Federera, i to u tri seta.

Povezano

“Činite da se osećam starim“, nasmejao se Splićanin, “Svaki put su ovde lepe uspomene, osećam se kao da se vraćam kući. Kao što svi znate, rano sam se povredio i morao da prekinem karijeru, bavim se finansijama u Njujorku, ali lepo je vratiti se, pogotovo zato što nisam previše u tenisu na dnevnoj osnovi. Poseban je osećaj šetati po ovom kompleksu, gledati juniore, i dalje sam zaljubljen u ovaj sport i mnogo mi znači. Drago mi je i zbog turnira legendi, da vidim ljude koji su mi nekada bili protivnici – Filipusis, Has, Malis…“

Pre dve godine Ančić je na Vimbldonu bio deo Đokovićevog tima, a sada je to slučaj sa Goranom Ivaniševićem.

“Dobra je ta kombinacija Beograd-Split. Ja sam tu bio prijateljski sa Noletom pre dve godine, bilo je stvarno dobro. Drago mi je što je uzeo Gorana, koji je iskusni lisac, što se i vidi po trenerskim rezultatima – mislim da je napravio veliki uspeh s kim god da je radio, uz to poznaje naš balkanski mentalitet, što je takođe bitno. Za sada sve ide super, Nole mi dobro izgleda“, kaže Ančić i dodaje:

Clive Brunskill Getty Images

“Marjan je već tu dugo, iskusan je, a ponekad je potreban uz to i novi impuls i novi glas. Goran će doneti još jednu dozu ozbiljnosti i profesionalizma – bez obzira na to što svi znamo nejgovu šaljivu stranu, na terenu je profesionalan. Takođe, poseduje i potreban šampionski mentalitet“.

Za kraj, pitali smo Marija koliko još očekuje da Đoković igra profesionalno.

“Mislim da može… Ako Federer ima 38 godina, ne vidim zašto i Nole ne bi mogao? Osim povrede koju je imao kada smo zajedno bili, nije imao niti jednu ozbiljnu povredu, a ta je sada sanirana. Fizički izgleda super, elastičan je i brz, što je potrebno kada se dolazi u kasnije godine. Ima jako sličnu fizionomiju kao Federer kada je reč o kretanju i pokretima – ako bude imao želje i volje, Novak može da traje kao Rodžer“, zaključio je Ančić.