Viljiams: Prvi put od Australije dobro se osećam

Wimbledon 9. jul. 201917:40 > 17:43
Podeli:
Wimbledon

Američka teniserka Serena Vilijams, koja se pobedom nad Alison Risk po 12. put u karijeri plasirala u polufinale Vimbldona, istakla je da je veoma morala da se potrudi kako bi savladala svoju razigranu zemljakinju.

Serena je slavila sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3 za dva časa i 3 minuta igre.

Morala sam da se borim. Alison je igrala sjajno tokom celog turnira. Pobedila je mnogo sjajnih igračica, koje su u odličnoj formi. Nije mi prepustila pobedu, morala sam da se potrudim da bih je dobila“, istakla je Vilijams.

Na konstataciju da je delovalo kao da je u pauzama čitala neke spise u torbi, 37-godišnjakinja je kazala:

Da, na taj način sam se koncentrisala na meč. U zabeleške gledam oduvek. Ponekad mi je potrebna dodatna motivacija i tada pogledam ono što sam sebi zapisala pre meča i trudim se da ostanem skoncentrsana na to“.

Upitana na koliko odsto svojih mogućnosti smatra da je trenutno, deseta teniserka sveta je kazala:

Teško je reći. Nisam imala previše vremena da se pripremim za ovo. Ali, kao što sam rekla na početku ovog turnira, svaki meč je za mene veoma bitan jer nisam mnogo igrala. Ovo je prvi put od Australije da se osećam dobro. Ovo je za mene bila veoma duga i teška godina jer nisam klasično povređena. Ne znam gde sam. Sada kada se dobro osećam, mogu da se skoncentrišem na trening i tehniku, a to je nešto što nisam mogla dovoljno da praktikujem“, zaključila je Vilijams.