Rafa: Rodžer? Sve se manje sastajemo, ali tu smo

Wimbledon 10. jul. 201921:56 > 22:35
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Španski teniser Rafael Nadal, koji se pobedom nad Semom Kverijem plasirao u polufinale Vimbldona, istakao je da je se raduje predstojećem meču sa Rodžerom Federerom, njihovom prvom na prestižnom Centralnom terenu posle 11 godina.

Trenutno drugi teniser sveta slavio je protiv Kverija sa 7:5, 6:2, 6:2, za dva sata i devet minuta.

Povezano

Divan osećaj, zar ne? Pre svega, sjajno je što sam ponovo u polufinalu i što sam u prilici da igram tenis na ovako visokom nivou. Veoma sam srećan zbog načina na koji sam uspeo da ođem dovde. Nadmetanje sa Rodžerom uvek je posebno za mene. Raduje me što ću ponovo biti na tom terenu posle 11 godina. To mi mnogo znači, a verujem i njemu. Uzbuđen sam zbog meča i zbog prilike da se u toj fazi takmičenja ponovo susretnem sa njim. Sve je manje prilika da igramo jedan protiv drugog, ali smo i dalje tu“, istakao je Nadal.

Upitan da li očekuje da ćeš naučiti nešto novo iz predstojećeg meča, 33-godišnjak je rekao:

Ne, ne. Samo očekujem da ću igrati protiv verovatno najboljeg igrača svih vremena na ovoj podlozi i znam da ću morati da igram najbolje moguće ukoliko budem želeo da imam šansu da se plasiram u finale. To je sve. Znam da on dobro igra. Oseća se prijatno ovde. Ali, i ja dobro igram, takođe“.

Rafa je slavio u prošlom meču, 2008. godine. Bez obzira na to ko će ovog puta odneti pobedu, relacija između dva tenisera neće se promeniti.

Imao sam mnogo poraza, kao i mnogo pobeda. Naš odnos se nikada nije promenio. Oduvek je postojalo veliko poštovanje i lepo prijateljstvo. To je sve. Verovatno se ni sada ništa neće promeniti ako dobijem, ili ako izgubim“, naglasio je Španac.

Na pitanje koji segment svoje igre bi izdvojio, Nadal je kazao:

Mislim da igram veoma visokim intenzitetom, agresivan sam, dobro serviram i riterniram. Danas je za mene bio veliki izazov protiv servera kao što je Sem. Imao sam šansu da uzmem brejk šest puta, što je po mom mišljenju mnogo protiv igrača kakav je on. Ta pobeda mi mnogo znači, veoma sam srećan. Ne bih mogao da izdvojim nijedan segment jer sam generalno veoma, veoma srećan srećan načinom na koji igram“, zaključio je Rafa.